Вести


Саопштење са седнице Владе АП Војводине

Нови Сад , 28. мај 2014.
-A A +AСаопштење са седнице Владе АП Војводине.

Нови Сад , 28. мај 2014. .

Чланови Покрајинске владе су на данашњој седници, којој је председавао председник др Бојан Пајтић, једногласно прихватили да од својих месечних примања, издвоје средства у висини од 10.000 динара, која су наменили за помоћ угроженом становништву у поплављеним подручјима у Србији.
Влада АП Војводине је на данашњој седници утврдила Предлог покрајинске скупштинске одлуке о завршном рачуну буџета АП Војводине за 2013. годину и Извештај о извршењу Покрајинске скупштинске одлуке о буџету АПВ за 2013. годину. У протеклој години, остварени буџет износио је 66,9 милијарди динара. Буџетски приходи су износили 61,9 милијарди динара, што је за нешто више од 4 милијарде мање него 2012. године. Приходи пренети из ранијег периода у износу од 4,9 милијарди динара, а што све заједно чини 86,39 одсто у односу на планираних 77,4 милијарди. Расходи су остварени у висини од 61 милијарде динара. Према завршном рачуну буџета АП Војводине за 2013. годину, остварен је суфицит 4,2 милијарде динара.
Уступљени порески и остали буџетски приходи остварени су у износу од 12,6 милијарди динара или скоро 110 одсто. Трансферна средства су остварена у износу од 37,8 милијарди динара, што чини 80 одсто у односу на планираних 47 милијарди динара. Трансферна средства чине 61 одсто укупно оствареног буџета у 2013. години. Примања од домаћих задужувања остварена су у висини од 4,9 милијарди динара или 70 одсто у односу на планираних 7,1 милијарду динара. Приходи од приватизације су остварени у износу од 322 милиона, што је нешто више од планираних .
Чланови Владе Војводине усвојили су и информацију о остварењу јавних прихода и примања у АП Војводини у периоду јануар - март 2014. године.
Покрајинска влада је на седници донела је одлуке о броју студената за упис у прву годину студијских програма основних струковних студија у високим школама струковних студија чији је оснивач АП Војводина, основних студија на факултетима у саставу Универзитета у Новом Саду и мастер академских студија и докторских студија, који се финансирају из буџета АП Војводине

Одлуком је утврђено да се у школској 2014/2015. години у прву годину студија упише укупно 1.256 студената чије ће се образовање финансирати из буџета у високим школама струковних студија чији је оснивач АП Војводина. Број студената је у односу на одлуку из претходне школске године повећан за 7. Повећање броја буџетских студената је резултат увођења новог акредитованог програма.
На факултетима у саставу Универзитета у Новом Саду, предвиђено је да у школској 2014/2015. години прву годину основних струковних, академских и интегрисаних студија упише укупно 9.085 студената, а од овог броја је 5.156 студента чије ће се образовање финансирати из буџета. Број студената је у односу на одлуку из претходне школске године повећан за 43. Повећан број студената који се финансирају из буџета је на оним студијским програмима за чије школовањем постоји потреба у привреди, односно представљају дефицитарна занимања - (софтверско инжењерство и у складу са потребама Нафтне индустрије Србије), као и због чињенице да се на неким студијским програмима (Академији уметности у Новом Саду) уписују студенти сваке друге године.

На факултетима у саставу Универзитета у Новом Саду, предвиђено је да у школској 2014/2015. години прву годину мастер академских студија и докторских студија упише укупно 5.770 студената – 2.866 студента, чије ће се образовање финансирати из буџета. Број студената је у односу на Одлуку из претходне школске године смањен за 35.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs