Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 07. децембар 2016.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 07. децембар 2016. .

Покрајинска влада је на данашњој седници из текуће буџетске резерве, на иницијативу председника Игора Мировића, издвојила 53,5 милиона динара за обнову основних и средњих школа, и дома за смештај ученика на територији Аутономне покрајине Војводини.

За санацију и поправке објеката девет основних школа у Ветернику, Бечеју, Будисави, Мачванској Митровици, Хоргошу, Бајши, Сремској Митровици, Банатском Карађорђеву и Србобрану одобрен је износ од 35,6 милиoна динара. За исте намене, Покрајинска влада је за две средње школе: Електротехничку и грађевинску школу „Никола Тесла“ у Зрењанину и Средњу школу „Светозар Милетић“ у Новом Саду одобрила укупно 10,7 милиона динара. На седници су одобрена и средстава у износу од 7,1 милион динара, намењених финансирању трошкова измештања трафостанице која се налази у објекту Дома ученика средњих школа у Суботици.

Покрајинска влада донела је закључак, којим су констатоване уштеде у буџету АП Војводине, у износу од 499.864.580,07 динара. Уштеде су остварене у поступку јавне набавке медицинске опреме за сва три института у Сремској Каменици, а средства ће бити усмерена за опремање и других здравствених установа у Војводини.

Покрајинска влада је на данашњој седници усвојила уговоре на основу којих ће се до краја ове недеље окончати прва фаза рефинансирања покрајинског јавног дуга, који је настао за време претходне Покрајинске владе. Рефинансирањем ће се постићи вишеструки ефекти по покрајински буџет: камата ће бити 2,9% уместо досадашњих 7,0%, а оствариће се уштеде и на курсним разликама. Поред тога уговорен је грејс период тако да ће се наредна година растеретити обавеза по основу дуга у износу од око 1,1 милијарде динара, а средства преусмерити на капиталне пројекте од приоритетног значаја за грађане Војводине.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs