Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 23. август 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 23. август 2017. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, усвојила више решења којима се обезбеђују предуслови за обнову и санацију објеката социјалне заштите на територији АП Војводине.

Наиме, ребалансом покрајинског буџета за 2017. годину, више од 44 милиона динара обезбеђено је за израду пројектно-техничке документације за инвестициона улагања у домове за децу, геронтолошке центре, установе за смештај корисника са посебним потребама и друге установе у области социјалне заштите. У многе од њих, од самог оснивања није било значајнијих улагања и скоро и да не постоји објекат у који није потребно извршити већа или мања улагања, ради повећања ефикасности у пружању услуга њиховим корисницима.

Покрајинска влада је, тако, дала сагласност Дому за лица ометена у менталном развоју „Otthonˮ у Старој Моравици (општина Бачка Топола) да исходује грађевинску дозволу за изградњу кухиње са трпезаријом у склопу комплекса Дома, затим Геронтолошком центру Врбас – домском одељењу у Куцури за извођење радова на постављању система за аутоматску сигнализацију и детекцију пожара, као и Дому за старе и пензионере у Апатину за извођење радова на санацији зграде.

Радови који ће уследити усклађени су са Програмом обнове објеката јавне намене који је усвојила Влада Србије и реализоваће се преко или у координацији са Канцеларијом за управљање јавним улагањима.

На данашњој седници, Покрајинска влада издвојила је из текуће буџетске резерве 5.445.828,00 динара Општој болници у Кикинди за трошкове поправке ЦТ апарата, затим 10.600.000,00 динара Српској академији наука и уметности, Огранку у Новом Саду за финансирање радова одржавања и унапређивања енергетске ефикасности зграде Платонеума и износ од 1.235.028,00 динара Пољопривредном факултету Универзитета у Новом Саду, за финансирање набавке система за дигитализацију РТГ кабинета Ветеринарске клинике Департмана за ветеринарску медицину.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs