Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 23. август 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 23. август 2017. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, усвојила више решења којима се обезбеђују предуслови за обнову и санацију објеката социјалне заштите на територији АП Војводине.

Наиме, ребалансом покрајинског буџета за 2017. годину, више од 44 милиона динара обезбеђено је за израду пројектно-техничке документације за инвестициона улагања у домове за децу, геронтолошке центре, установе за смештај корисника са посебним потребама и друге установе у области социјалне заштите. У многе од њих, од самог оснивања није било значајнијих улагања и скоро и да не постоји објекат у који није потребно извршити већа или мања улагања, ради повећања ефикасности у пружању услуга њиховим корисницима.

Покрајинска влада је, тако, дала сагласност Дому за лица ометена у менталном развоју „Otthonˮ у Старој Моравици (општина Бачка Топола) да исходује грађевинску дозволу за изградњу кухиње са трпезаријом у склопу комплекса Дома, затим Геронтолошком центру Врбас – домском одељењу у Куцури за извођење радова на постављању система за аутоматску сигнализацију и детекцију пожара, као и Дому за старе и пензионере у Апатину за извођење радова на санацији зграде.

Радови који ће уследити усклађени су са Програмом обнове објеката јавне намене који је усвојила Влада Србије и реализоваће се преко или у координацији са Канцеларијом за управљање јавним улагањима.

На данашњој седници, Покрајинска влада издвојила је из текуће буџетске резерве 5.445.828,00 динара Општој болници у Кикинди за трошкове поправке ЦТ апарата, затим 10.600.000,00 динара Српској академији наука и уметности, Огранку у Новом Саду за финансирање радова одржавања и унапређивања енергетске ефикасности зграде Платонеума и износ од 1.235.028,00 динара Пољопривредном факултету Универзитета у Новом Саду, за финансирање набавке система за дигитализацију РТГ кабинета Ветеринарске клинике Департмана за ветеринарску медицину.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs