Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 30. август 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 30. август 2017. .

Покрајинска влада прихватила је на данашњој седници информацију о наставку финансирања Народног позоришта у Суботици у 2017. години, седме фазе пројекта започетог још 2003. године потписивањем протокола о заједничком финансирању, којим је предвиђено да средства обезбеђују Влада Републике, Покрајинска влада и Град Суботица.

Тим поводом, Покрајинска влада задужила је Управу за капитална улагања АП Војводине да координира активности и обавља стручне послове ради финансирања VII фазе овог пројекта, у износу од 223.000.000,00 динара, од чега је износ од 111.000.000,00 динара обезбеђен из буџета Републике Србије за 2017. годину и биће пренет АП Војводини за ову намену. Иначе, предвиђена вредност комплетне седме фазе пројекта износи 250.290.737,08 динара.

Извођење радова на згради Народног позоришта у Суботици одвијало се фазно, у складу са финансијским могућностима инвеститора. Завршетком шесте фазе радова, објекат ће са спољашње стране бити затворен, чиме ће се створити могућност за занатске, инсталатерске и ентеријерске радове и завршне радове на појединим блоковима.

Са данашње седнице, Скупштини АП Војводине упућен је Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Канцеларије за инклузију Рома. Поред усклађивања са Статутом АП Војводине и другим позитивним прописима, предлажу се и нове одредбе којима се даје могућност уређења унутрашње организације Канцеларије организовањем издвојених организационих јединица- огранака и прописује именовање директора на основу претходно расписаног конкурса.

Циљ формирања регионалних канцеларија у Кикинди, Суботици и Панчеву - градовима на чијим територијама и живи највећи број припадника ромске националне заједнице, јесте успостављање боље комуникација између Канцеларије за инклузију Рома и Покрајинске владе са ромском популацијом, лакши приступ свим активностима које припадницима ромске популације омогућавају Канцеларија за инклузију Рома и Покрајинска влада, као и ефикасније приступ услугама имајући у виду социо-економску ситуацију у којој Роми живе.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs