Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 14. септембар 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 14. септембар 2017. .

Покрајинска влада је на данашњој седници усвојила информацију о остварењу јавних прихода и примања у АП Војводини, у првих шест месеци ове године.

У првом полугодишту 2017. године на територији АП Војводине евидентирана је наплата јавних прихода и примања у износу од 182,3 милијарде динара. У односу на исти период 2016. године евидентирани јавни приходи су повећани за 10,8 милијарди динара, или за 6,3%.

Од пореза, такса, накнада и других буџетских прихода евидентиран је износ од 121,5 милијарди динара, док су приходи организација обавезног социјалног осигурања остварени у износу од 60,8 милијарди динара.

Поред остварених јавних прихода, у буџете локалне власти усмерена су и трансферна средства од других нивоа власти у износу од 23,7 милијарди динара.
Од укупно евидентираних јавних прихода, као и из трансферних средстава од других нивоа власти, у буџет Републике Србије усмерено је - 79,2 милијарде динара, буџет АП Војводине - 30,6 милијарди динара, буџете општина - 12,7 милијарди динара и градова - 19,7 милијарди динара. Другим корисницима, односно Јавном предузећу „Путеви Србије“ усмерене су три милијарде динара.

Са највише средстава располагао је Град Нови Сад - са 9,6 милијарди динара, а са најмање општина Опово - са 121,3 милиона динара.
Покрајинска влада задужила је Покрајински секретаријат за финансије да и даље прати наплату јавних прихода и примања на територији АП Војводине и о томе је тромесечно извештава.

Покрајинска влада, након обезбеђивања средстава за три нове ангио-сале у општим болницама у Суботици, Сомбору и Зрењанину и спроведене обуке за 13 здравствених радника из ових болница на Институту за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици, уочи почетка редовног рада у тим ангио-салама, обезбедила је додатних 1,7 милиона динара за даљу едукацију медицинског особља, пре свега радиолога, кардиолога и инструментарки, за спровођење катетеризације и других интервентних коронарних процедура, будући да се ради о новој здравственој технологији.

Рад нове три ангио-сале и обављање интервентних коронарних процедура у општим болницама у Сомбору, Зрењанину и Суботици унапредиће квалитет здравствене заштите грађана у АП Војводини, смањити учесталост срчане смрти и акутног инфаркта миокарда и допринети смањењу листа чекања на процедуру катетеризације.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs