Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 20. септембар 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 20. септембар 2017. .

Покрајинска влада је на данашњој седници донела Покрајинску уредбу о условима и начину доделе средстава из Буџетског фонда за спровођење мера развојне политике АП Војводине. На тај начин створени су сви правни услови за оперативно деловање на привлачењу нових домаћих и страних инвестиција, у складу са приоритетима Покрајинске владе о убрзаном економском развоју.

Овом уредбом уређују се две мере. То су подршка за отварање нових радних места и мера за доделу бесповратних средстава за куповину опреме привредних друштава, обе повезане с реализацијом инвестиционих пројеката на територији АП Војводине, посебно у мање развијеним општинама. Корисници подстицајних средстава могу бити мала, средња и велика привредна друштва, у складу с прописима којима се уређује додела државне помоћи.

Средства за подстицаје, који ће се додељивати на основу конкурса, обезбеђена су у Буџетском фонду за спровођење мера развојне политике АП Војводине. Обим, извори и распоред средстава за спровођење ових мера, креираних уз подршку Развојне агенције Војводине, обезбеђена су ребалансом покрајинског буџета за 2017. годину у износу од 350 милиона динара.

На основу закључака који су донети на састанку председника Покрајинске владе са републичким министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања о заједничким активностима који се односе на обнову установа социјалне заштите чији је оснивач АП Војводина, Покрајинска влада данас је усвојила информацију о расподели 44.021.960,00 динара из покрајинског буџета, за израду пројектно-техничке документације неопходне за реконструкцију више геронтолошких центара, домова за децу и младе без родитељског старања и за децу и младе са сметњама у развоју, као и домова за смештај одраслих и старијих лица са интелектуалним тешкоћама.

На данашњој седници, за директора Јавног предузећа за просторно и урбанистичко планирање и пројектовање „Завод за урбанизам Војводине” Нови Сад, на период од четири године именован је Предраг Кнежевић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs