Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 20. септембар 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 20. септембар 2017. .

Покрајинска влада је на данашњој седници донела Покрајинску уредбу о условима и начину доделе средстава из Буџетског фонда за спровођење мера развојне политике АП Војводине. На тај начин створени су сви правни услови за оперативно деловање на привлачењу нових домаћих и страних инвестиција, у складу са приоритетима Покрајинске владе о убрзаном економском развоју.

Овом уредбом уређују се две мере. То су подршка за отварање нових радних места и мера за доделу бесповратних средстава за куповину опреме привредних друштава, обе повезане с реализацијом инвестиционих пројеката на територији АП Војводине, посебно у мање развијеним општинама. Корисници подстицајних средстава могу бити мала, средња и велика привредна друштва, у складу с прописима којима се уређује додела државне помоћи.

Средства за подстицаје, који ће се додељивати на основу конкурса, обезбеђена су у Буџетском фонду за спровођење мера развојне политике АП Војводине. Обим, извори и распоред средстава за спровођење ових мера, креираних уз подршку Развојне агенције Војводине, обезбеђена су ребалансом покрајинског буџета за 2017. годину у износу од 350 милиона динара.

На основу закључака који су донети на састанку председника Покрајинске владе са републичким министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања о заједничким активностима који се односе на обнову установа социјалне заштите чији је оснивач АП Војводина, Покрајинска влада данас је усвојила информацију о расподели 44.021.960,00 динара из покрајинског буџета, за израду пројектно-техничке документације неопходне за реконструкцију више геронтолошких центара, домова за децу и младе без родитељског старања и за децу и младе са сметњама у развоју, као и домова за смештај одраслих и старијих лица са интелектуалним тешкоћама.

На данашњој седници, за директора Јавног предузећа за просторно и урбанистичко планирање и пројектовање „Завод за урбанизам Војводине” Нови Сад, на период од четири године именован је Предраг Кнежевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs