Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 17. јануар 2018.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 17. јануар 2018. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, задужила Покрајински секретаријат за здравство да спроведе поступак јавне набавке 21 возила хитне помоћи за најугроженије домове здравља у малим општинама које немају возила за превоз пацијената, болнице и друге здравствене установе.

Набавком нових и опремљених санитетских возила обезбедиће се приступачнија и уједначенија здравствена заштита оболелих и повређених људи у целој Војводини, што је у складу са приоритетом политике Покрајинске владе о подизању квалитета здравствених услуга становницима у Војводини.

За реализацију овог пројекта у покрајинском буџету обезбеђено је 100 милиона динара.

Пројекат је дефинисан на основу сагледавања стања у 35 здравствених установа секундарног и терцијарног нивоа здравствене заштите и 44 дома здравља на територији АП Војводине. Здравствене установе су исказале да постоји велика потреба за набавком возила за санитетски транспорт пацијената и ограничени обим финансијских средстава за њихову набавку.

Санитетска возила ће се набавити за 17 домова здравља, Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине , Клинички центар Војводине и две опште болнице.

На данашњој седници донето је више кадровских решења. Професор Зоран Ђерић, доктор књижевних наука, именован је за управника Српског народног позоришта у Новом Саду, на период од четири године.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs