Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 01. јун 2018.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 01. јун 2018. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којој је председавао председник Игор Мировић, утврдила Предлог покрајинске скупштинске одлуке о ребалансу буџета Аутономне покрајине Војводине за 2018. годину.

Предложени ребаланс је резултат реалних могућности да се актуелни буџет усклади на вишем нивоу, а истовремено и институционални механизам за успостављање обима финансирања јавних потреба у овој години за више од 2,6 милијарди динара.

Ребалансом се покрајински буџет поставља на нивоу од 73,08 милијарди динара са висином дефицита од 6,4 милијарди динара, односно око 9,8 одсто укупних прихода.
Кључна обележја овог ребаланса су повећање аграрног буџета и средстава за даља капитална улагања у водопривреду, затим улагања у објекте, опрему и планску документацију за квалитетније спровођење здравствене и социјалне заштите и успостављање нових институционалних механизама за деловање у области проналитетне политике и заштите културног наслеђа.

Овим ребалансом се наставља тенденција раста обима буџета, односно за мање од две године буџет је са 62 милијарди динара повећан за 11 милијарди динара, или за готово 20 одсто.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs