Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 06. јул 2018.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 06. јул 2018. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, издвојила 20 милиона динара за дигитализацију у области образовања на територији Војводине, односно за увођење „Мајкрософтове“ платформе за унапређење образовног процеса коришћењем савремених уређаја и сервиса.

Ради се о набавци софтверске платформе за 52 гимназије, средње и основне школе у АП Војводини, коју би користило 2.500 наставника у току једне године.

Ова платформа омогућава просветним радницима и ђацима рад на документима, држање предавања и комуникацију између колега и ученика са различитих локација преко Интернета, као и коришћење електронске бележнице која омогућава креирање електронских свезака за наставнике и ђаке, снимање предавања, приступ предавањима од куће, дељење заједничких материјала за наставу, додељивање домаћих задатака и њихово прегледање и повезивање с платформама за e-learning.

Ова платформа се реализује основу споразума о сарадњи Покрајинске владе са компанијом „Мајкрософт“ у области образовања из 2016. године, на стварању услова за дигитализацију школа у АП Војводини.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs