Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 14. септембар 2018.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 14. септембар 2018. .

Покрајинска влада је на данашњој седници којој је председавао председник Игор Мировић, утврдила Предлог покрајинске скупштинске одлуке о установљавању награде АП Војводине и покрајинских признања.

Тим документом се предлаже да се установи Награда АП Војводине „Михајло Пупин“, као највише признање које се додељује појединцу за дугогодишњи рад, лично залагање и изузетне резултате у свим областима стваралаштва, чиме је дат трајан допринос развоју АП Војводине.

Предложено је да се установе покрајинска признања за значајна остварeња, и то: у области културе - Признање „Ференц Фехер“, уметности - Признање „Павле Јовановић“, образовања - Признање „Ђорђе Натошевић“, науке - Признање „Милутин Миланковић“, привреде - Признање „Лазар Дунђерски“, спорта - Признање „Момчило Тапавица“, људских и мањинских права - Признање „Људевит Мичатек“ и равноправности полова - Признање „Милица Томић“.

Одлуку о додели Покрајинске награде и признања доноси Комисијa за доделу Покрајинске награде и покрајинских признања. Покрајинска награда и признања додељују се поводом датума од покрајинског значаја, и то: Дана присаједињења Војводине Краљевини Србији (25. новембар), дана обележавања Мајске скупштине (15. мај) и Међународног дана људских права (10. децембар).

На данашњој седници утврђен је Предлог покрајинске скупштинске одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Завода за културу Војводине.

Тим изменама предлаже се да Завод за културу Војводине промени назив и настави са радом као Културни центар Војводине „Милош Црњански”. Оснивач Културног центра је АП Војводина, а оснивачка права врши Покрајинска влада.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs