Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 21. новембар 2018.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 21. новембар 2018. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, задужила Покрајински секретаријат за здравство да у буџету за 2019. годину планира средства у износу од 25 милиона динара, за набавку покретног мамографа и спровођење скрининга за рано откривање рака дојке који спада у десет водећих дијагноза као узрок хоспитализације у Војводини у 2017. години.

Циљ пројекта је да се обезбеди већа доступност мамографских прегледа за рано откривање и лечење тумора дојке, посебно женама у сеоским срединама, где постоји недостатак мамографа.

Реализацијом пројекта заинтересованим женама старости 45 - 49 година, као и другим женама које нису обухваћене Националним програмом и нису у циклусу праћења већ дијагностикованих промена, биће омогућено да добровољно, без накнаде, у месту свог пребивалишта, обаве мамографски преглед.

Покрајинска влада данас је издвојила 3,2 милиона динара Црвеном крсту Војводине, за набавку комби возила потребног за превоз социјално угрожене деце, старих особа и волонтера, као и 2,5 милиона динара Дому за душевно оболела лица „1. октобар” Стари Лец, за реконструкцију крова на објекту амбуланте.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs