Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 07. август 2019.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 07. август 2019. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, дала сагласност на Програм рада, Финансијски план и Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Центру за породични смештај у усвојење у Суботици. Тиме су испуњени услови који се односе на доношење аката неопходних за отпочињање рада ове установа социјалне заштите, основане 20. децембра 2018. године.

Центар за породични смештај и усвојење Суботица је установа чија је делатност организовање, смештај деце без родитељској старања и пружање помоћи хранитељској и усвојитељској породици којој је корисник поверен и биће задужен за Севернобачки, Севернобанатски и Западнобачки управни округ.

Финансијским планом Центра за породични смештај и усвојење Суботица за 2019. годину планирана су средства у износу од три милиона динара, која су обезбеђена из покрајинског буџета.

Оснивање Центра за породични смештај и усвојење Суботица проистиче из Закона о социјалној заштити и представља још један корак у спровођењу укупних реформских процеса у систему социјалне заштите и, посебно, заштите деце без адекватног родитељског старања, којих у АП Војводини има око три хиљаде. Пре пет година оваква установа основана је у Новом Саду, а планирано је да се наредне године оснује и у Панчеву.

Покрајинска влада на данашњој седници издвојила је 31 милион динара за израду пројектно-техничке документације за нови музеј у Новом Саду – Музеј XX века, који ће бити смештен у згради Радио Новог Сада Радио-телевизије Војводине, у Улици Игњата Павласа.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs