Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 11. септембар 2019.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 11. септембар 2019. .

Покрајинска влада је на данашњој седници донела препоруку упућену локалним самоуправама на територији АП Војводине, да у својим плановима и програмима заштите животне средине - утврде мере које ће омогућити забрану употребе пластичних кеса до краја 2020. године.

Доношење препоруке предвиђено је Декларацијом о заштити животне средине у АП Војводини.

У препоруци се наводи и да општине треба да утврде услове коришћења кеса за испоруку робе на месту продаје роба и услуга. Такође, треба да се дефинишу захтеви у погледу материјала од којих је кеса произведена, као и права и обавезе трговаца у вези с коришћењем кеса приликом испоруке робе на месту продаје.

Општинама се препоручује и да подстичу иновативне механизме и модалитете, који су неопходни за проналажење приступачних алтернатива нешкодљивих по животну средину.

На седници је донет и закључак о прибављању у јавну својину АП Војводине мобилних брана за одбрану од полава у дужини од 2500 метара. Набавка брана реализује се у оквиру пројекта „Снабдевање водом и развој инфраструктуре на сливном подручју границом пресечених водотокова”, преко INTERREG-IPA програма прекограничне сарадње Мађарска – Србија.

Средства у укупном износу од 100 милиона динара обезбеђена су преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, и то 80 милиона у 2019, и 20 милиона динара у 2020. години.

Покрајинска влада донела је и решење да се Клиничком центру Војводине усмери 83,9 милиона динара за набавку опреме за интензивну јединицу на Клиници за инфективне болести.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs