Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 19. новембар 2014.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 19. новембар 2014. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којој је председавао потпредседник Бранислав Богарошки, донела решење којим је утврђен номинални износ за суфинансирања трошкова за биомедицински потпомогнуто оплођење за друго, треће и свако наредно дете за 2014. годину у висини од 200.000,00 динара годишње. Доношење решења је обавеза утврђена Покрајинском скупштинском одлуком о праву на суфинансирање трошкова за ову намену, а што се утврђује за сваку годину решењем Покрајинске владе након усвајања одлуке о буџету Аутономне покрајине Војводине за сваку календарску годину. Финансијским планом за 2014. годину, обезбеђена су потребна средства за реализацију ове одлуке и то у износу од 16 милиона динара. Процењено је да би наведено право могло остварити око 80 парова. Укупно потребна средства за реализацију предложене одлуке, односно мера за спровођење политике демографског развоја Војводине, у наредне две године биће усклађена са обезбеђеним средствима у буџету Аутономне покрајине Војводине, у оквиру укупног обима средстава која буду опредељена смерницама за припрему буџета Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију.

Чланови Покрајинске владе прихватили су информацију у вези са закључцима Одбора за пољопривреду Скупштине АП Војводине. Покрајинска влада у својим закључцима овим поводом, препоручује Покрајинском фонду за развој пољопривреде, Развојном фонду Аутономне покрајине Војводине и Гаранцијском фонду Аутономне покрајине Војводине да пољопривредним произвођачима-корисницима кредитних линија са територије целе Аутономне покрајине Војводине (виноградарима и пчеларима), као и корисницима средстава на територијама општина на којима су предузимане мере одбране од поплава и/или који су укључени у Програм обнове од поплава за 2014. годину (општине Шид, Ириг, Беочин, Пећинци, град Сремска Митровица као и општина Рума, на чијој територији је предузимана одбрана од поплава али због кадровских промена у самој општини није аплицирала у датом року за Програм обнове), помогне. Имајући у виду пре свега опште познате временске и климатске неприлике, које су утицале на приносе током целе 2014. године анексирањем Уговора у смислу репрограмирања рата, које доспевају на наплату у периоду 01.07.2014- 01.07.2015 на период од годину дана.

Покрајински фонд за развој пољопривреде, Развојни фонд Аутономне покрајине Војводине и Гаранцијски фонд Аутономне покрајине Војводине, уколико усвоје ове препоруке, биће дужни да известе Покрајинску владу о ефектима, које ће горе наведени репрограм обавеза имати на њихове програме пословања у 2015. и 2016. години.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs