Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 26. новембар 2014.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 26. новембар 2014. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којој је председавао др Бојан Пајтић, поновила позив Влади Републике Србије за одржавaње заједничке седнице на којој ће се разматрати актуелна питања која оптерећују рад Покрајинске владе.

На дневном реду заједничке седнице нашло би се, између осталог, питање финансирања Покрајине и, осим самог закона о финансирању, било би речи о фискалној стратегији, изменама закона о преносу надлежности, питању модела програмског буџета, Развојном фонду Војводине, којем су оснивачи и АП Војводина и Република Србија, о Агенцији за осигурање депозита, изградњи тунела кроз Фрушку гору, изградњи Жежељевог моста и другим горућим питањима у различитим областима, за чије решавање је неопходан заједнички рад и сарадња.

Чланови Покрајинске владе, усвојили су данас и информацију у вези са закључком Владе Републике Србије од 14. новембра 2014, о ослобађању обавезе плаћања накнаде за одводњавање физичких и правних лица у 20 војвођанских општина.

Наиме, примена овог закључка довела би до значајног умањена прихода које водопривредно предузећа ЈВП „Воде Војводине“ остварује од наплате накнаде за одводњавање. Како би се обезбедило редовно функционисање и стабилно финансирање водопривредног сектора у Покрајини, те припрема за редовне и ванредне одбране од поплава, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство информисао је Покрајинску владу о корацима који су до сада предузети у смислу прецизирања недавно усвојеног закључка Владе Србије, као и са предлозима за измену тог закључка, који су упућени Министарству пољопривреде и заштите животне средине.

На седници је прихваћен и предлог решења о броју диплома и награда које ће бити додељене даровитим ученицима и њиховим менторима, који су остварили врхунске резултате на међународним научним олимпијадама и на републичким такмичењима у школској 2013/2014. години. Одлуком је утврђено да ће седморо ученика добити специјалне дипломе и награде за изузетне резултате које су остварили на међународним и републичким такмичењима у више области. Дипломе са новчаним наградама добиће 43 ученика, 5 ученика дуа и триа, два хора и оркестар који су на републичким такмичењима освојили права места. Такође, биће уручена и 51 новчана награда менторима и 107 похвала ученицима. За награде даровитим ученицима и њиховим менторима, из покрајинског буџета је издвојено укупно 2,9 милиона динара. Свечана додела награда биће одржана 11. децембра, у 16.00 часова, у холу Покрајинске владе.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs