Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 30. јул 2014.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 30. јул 2014. .

Покрајинска влада се на данашњој седници, којом је председавао потпредседник проф. др Драгослав Петровић, сагласила са текстом уговора који ће Покрајинска влада потписати са ЈВП ''Воде Војводине'' и „ДТД Рибарство“ из Бачког Јарка, поводом донације "ДТД Рибарства", која се односи на реконструкцију и доградњу магистралног канала К-1.

Покрајина је носилац јавне својине на овом каналу на једном броју парцела у катастарским општинама Нови Кнежевац и Српски Крстур, кроз које пролази канал К-1. Он служи за одводњавање околног пољопривредног земљишта и њиме управља предузеће "Воде Војводине". Налази се на будућој траси регионалног хидросистема "Банат", подсистема "Нови Кнежевац", чија је изградња предвиђена републичком уредбом о утврђивању водопривредне основе. "ДТД Рибарство" је заинтересовано да наводњава 1.500 хектара пољопривредног земљишта које се налази у Банатском Арађелову. Вода за наводњавање овог земљишта може се обезбедити реконструкцијом и доградњом канала К-1 и "ДТД Рибарство" је спремно да у овај пројекат, као своју донацију, уложи 29 милиона динара. Покрајинска влада овластила је вршиоца функције покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Бугарски да у име Покрајинске владе потпише овај трипартитни уговор.

Из текуће буџетске резерве издвојиће се два милиона динара Слободној зони Суботица, за финансирање обавеза по инвестиционом улагању, којe имају за циљ обезбеђивање бољих услова за привлачење страних компанија у Слободну зону „Суботица“ и запошљавањe незапослених лица. Ово решење извршиће Покрајински секретаријат за финансије и Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова на основу писаног уговора или другог правног акта.

Покрајинска влада разрешила је директорку Института за кардиоваскуларне болести Војводине због истека мандата и именовала проф. др Робертa Јунгa, доктора медицине, специјалисту интерне медицине-кардиолога, за вршиоца дужнoсти директора Института за кардиоваскуларне болести Војводине, на период од шест месеци.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs