Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 27. децембар 2015.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе .

Нови Сад , 27. децембар 2015. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао др Бојан Пајтић, тражила од надлежних институција поштовање правног система и претпоставке невиности људи који су јуче приведени. На седници је размотрена ситуација настала због привођења покрајинског секретара за финансије и помоћника покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Покрајинска влада сматра да је јавни интерес да се у правној држави поштује претпоставка невиности, да се поступци окончају брзо уз утврђивање праве истине, да се при томе медији не злоупотребљавају у сатанизацији људи, као што је то био често случај до сада. Покрајинска влада, као администрација средњег нивоа власти, има обавезу да на томе инсистира, јер се у претходном периоду често није поштовала претпоставка невиности, него су људи по неколико година бивали изложени медијском прогону, као што је то био случај са шефом највеће посланичке групе у Скупштини АП Војводине, који је хапшен уз камере, а поступак против њега тихо обустављен због тога што није било кривичног дела.

Покрајинска влада инсистира да се поступци брзо заврше, да се поштује интегритет тих људи који су привођени у „лисицама“ за нешто за чега су осумњичени да се догодило у пеиоду када нису били део покрајинске администрације, иако се ради о људима који су увек доступни свим надлежним институцијама.

Због функционисања правног система, због поштовања правних и моралних норми овог друштва, Покрајинска влада тражи да се поштују људи за које се претпоставља да су извршили неко кривично дело, а досадашња пракса говори да су се такве претпоставке и такви поступци увек завршавали ослобађајућим пресудама, или одустајањем од поступка.
Такав приступ, по оцени Покрајинске владе, штети и европској будућности Србије, општој атмосфери у друштву и правном систему у Србији.

На данашњој седници, Покрајинска влада је овластила Бранислава Бугарског да буде овлашћени представник Покрајинске владе на предстојећој седници Скупштине АП Војводине, на којој је ће бити разматран предложени буџет Покрајине за 2016. годину.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs