Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 25. август 2016.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 25. август 2016. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којој је председавао председник Игор Мировић, донела одлуку о образовању Савета за интеграцију Рома. Нови састав Савета који броји девет чланова, имаће за циљ да обезбеди што ефикасније и квалитетније спровођење мера у области унапређења интеграције Рома у Покрајини.

На седници су добрена средства текуће буџетске резерве у износу нешто више од шест милиона динара, на име суфинансирање трошкова санације Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Српском Крстуру, у општини Нови Кнежевац. Покрајинска влада одобрила је са текуће буџетске резерве и 5,3 милиона, што је наменила за суфинансирање трошкова извођења радова замене крова на објекту Предшколске установе „Срећно дете“ у Новом Кнежевцу.

У сусрет ребалансу буџета и његовој припреми, председник Покрајинске владе Игор Мировић задужио је покрајинске секретаре да анализирају приоритете у погледу инвестиција према установама чији је Покрајина оснивач, и има обавезу да брине о њима. Констатовано је да постоји велики број установа који већ годинама чека на реализацију својих пројеката, које до сада никако нису могле да остваре. Управо из тих разлога, биће установљен план који ће бити у функцији спровођења политике Покрајинске владе у овом мандату.Председник Мировић изнео је да поред постојећег плана за наредну годину, хитно треба приступити изради трогодишњег плана, који ће посебно обухватити најважније инвестиционе планове и приоритете, када је реч о здравственим установама, установама социјалне заштите, као и предшколским, те установама основних, средњих школа и факултета у нашој покрајини.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs