Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 14. септембар 2016.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 14. септембар 2016. .

Покрајинска влада на данашњој седници утврдила је Предлог покрајинске скупштинске одлуке о ребалансу буџета АП Војводине за 2016. годину. Предложени ребаланс израз је, с једне стране, ревидиране процене остварења текућих прихода и примања, утврђеног вишка прихода након усвајања завршног рачуна за 2015. годину и пренетих неутрошених средстава из ранијих година. С друге стране, ребаланс буџета се предлаже ради потпуне реализације усвојених јавних политика, усклађивања средстава за реализацију јавних потреба и активности са измереним ефектима спровођења, и ради издвајања средстава за нове пројекте за које је процењено да се могу реализовати до краја фискалне године.

Ребалансом предложени буџет износи 59,5 милијарди динара, односно већи је за 1,72 милијарде динара у односу на буџет усвојен у децембру 2015. године. Укупан фискални дефицит утврђен је у износу од 3,11 милијарди динара и покривен је у потпуности из пренетих средстава.

Покрајинска влада размотрила је информацију о иницијативи предузећа „Инфраструктура железнице Србије“ АД за пренос права управљања железничком инфраструктуром. Тим поводом, предлаже се Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и предузећу ''Инфраструктура железнице Србије'' АД, да са списка пруга предложених за преношење права управљања на управљача којег именује АП Војводина или јединица локалне самоуправе, изузме регионалну пругу Римски Шанчеви – Орловат и локалне пруге: Бечеј – Римски Шанчеви (у делу Жабаљ – Римски Шанчеви) и Шид – Сремска Рача. Такође, предлаже се да се процес преношења права управљања железничком инфраструктуром на регионалним и локалним пругама на територији Војводине одложи, док се јединице локалне самоуправе не упознају са стањем пруга и могућностима управљања. С друге стране, Покрајинска влада задужила је ресорне покрајинске секретаријате да, у сарадњи са јединицама локалних самоуправа Жабаљ, Темерин и Нови Сад, сагледају могућности учешћа локалних самоуправа и привреде у преузимању железничке пруге, након праћења и достављања трошкова одржавања пруге од стране ''Инфраструктура железнице Србије'' АД, од Новог Сада до Жабља.

На данашњој седници, Покрајинска влада донела је решење о именовању проф. др Петра Сланкаменца, доктора медицине, специјалисте неуропсихијатрије за вршиоца дужности директора Клиничког центра Војводине и акта о именовању директора Покрајинског завода за равноправност полова, Покрајинског завода за социјалну заштиту, Геронтолошког центра у Новом Саду, Дома за душевно оболела лица у Чуругу и Дома ученика средњих школа „Никола Војводић“ у Кикинди.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs