Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 21. септембар 2016.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 21. септембар 2016. .

Покрајинска влада је на данашњој седници усвојила предлог писма о намерама о успостављању сарадње између Аутономне покрајине Војводине и кинеске провинције Хајнан. Писмо о намерама представља вољу обе покрајине да се, у складу са пријатељским односима Републике Србије и НР Кине, продуби сарадња међу покрајинама у области привредне и трговинске размене, као и да се започну активности како би се промовисали међуљудски, пријатељски контакти и активно спроводила размена и сарадња у области пољопривреде, туризма, високих технологија, културе.

На седници Покрајинске владе донета је и одлука о издвајању 2.3 милиона динара Институту за онкологију Војводине у Сремској Каменици, за набавку и уградњу неопходног резервног дела, као и за финансирање комплетне калибрације апарата за мамографију са новом уграђеном РТГ цеви. Овом одлуком Покрајинске владе наставља се рад на остварењу политике Владе да се побољшају услови здравствене заштите у Покрајини.

Покрајинска влада прихватила је данас Предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о броју студената за упис у прву годину мастер и докторских академских студија који се на факултетима у саставу Универзитета у Новом Саду финансирају из буџета АПВ. На иницијативу Универзитета, акредитовани су нови студијски програми: нови програми мастер студија на Филозофском факултету, Лидерство у образовању, на Факултету техничких наука програм Инжењерство иновација, на Академији уметности програм Примењено позориште. На Природно-математичком факултету акредитован је нови програм докторских студија, Докторска школа математике за извођење на српском и енглеском језику, а програм се реализује са природно математичким факултетима из Ниша, Крагујевца и Новог Пазара. Број студената чије се похађање мастер и докторских академских студија финансира из буџета Аутономне покрајине Војводине на факултетима новосадског уиниверзитета није се мењао, њих ће у школској години 2106/2017 бити укупно 2 918.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs