Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 27. септембар 2016.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 27. септембар 2016. .

На данашњој седници Покрајинске владе, којој је председавао потпредседник Ђорђе Милићевић, усвојена је информација о остварењу јавних прихода и примања у АП Војводини у периоду јануар – јун 2016. године.

Према извештају Управе за трезор, у првом полугодишту 2016. године на територији АП Војводине евидентирана је наплата јавних прихода и примања у износу од 171,5 милијарди динара, што је за 12,3 милијарди динара, или за 8% номинално више средстава него у истом периоду 2015. године.

Од доприноса за обавезно социјално осигурање остварено је 55,8 милијарди динара, што је за 1,3 милијарде динара, или за 2% више у односу на исти период 2015. године.

Буџетска средства евидентирана су у износу од 115,5 милијарди динара, и у односу на прво полугодиште 2015. године повећана су за 10,9 милијарди динара, односно за 9%.

У односу на остварење у првом полугодишту 2015. године, повећани су евидентирани приходи буџета републике Србије за 6,4 милијарде динара, односно 8%. Такође, повећани су и приходи и примања буџета општина и градова за 5,3 милијарде динара, или реално за 17%.

Буџету Републике усмерено је 75,4 милијарде динара, што је за 6,4 милијарде динара, или за 8%, реално више у односу на прво полугодиште 2015. године. Наведени износ не обухвата, пре свега, остварење прихода од пореза на додату вредност, акциза код увоза и царина.

У складу са својим приоритетима на плану ефикаснијег и квалитетнијег рада, Покрајинска влада је на данашњој седници донела сет кадровских решења. Чланови Покрајинске владе усвојили су решења о постављењу Арпада Блашка за помоћника покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Катице Узелац на место помоћнице покрајинског секретара за привреду и туризам, Драгана Ђурице за помоћника покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине.

На седници је усвојена информација о резултатима праћења и евалуације пројеката за које су одобрена средства на основу јавних конкурса Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију у 2015.години.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs