Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 02. новембар 2016.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 02. новембар 2016. .

Покрајинска влада је на данашњој седници усвојила информацију о реализацији уговора о суфинансирању погона за примену нових технологија у АП Војводини.

Радна група за контролу и утврђивање ефеката реализације ових уговора, коју је Покрајинска влада образовала у августу ове године, полазећи од интереса АП Војводине, приступила је анализи ради увида у целисходност суфинансирања пројеката у оквиру уговора, који су закључени између Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој и корисника средстава за суфинансирање погона за примену нових технологија. Анализом су добијени поразни резултати једног вишегодишњег пројекта, а илустрација за то је и један од јасних показатеља негативних ефеката ових уговора, који је исказан регресијом у делу запошљавања. Такође, на економском плану подаци говоре да је 37 одсто ненаплативих потраживања неадекватно обезбеђено. Констатовано је да је реализација овог пројекта била са много пропуста, који су дали лоше резултате, као и да су се слабости и недостаци Програма, највише испољили приликом саме реализације ових уговора. Пре свега, недостајала је одговарајућа документација, као и прецизне процедуре о кретању документације и робе, није било адекватног извештавања и контроле у вези реализације уговора, а као један од највећих проблема је непостојање обезбеђења средстава.

Покрајинска влада задужила је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност да предузме све неопходне активности у циљу реализације предлога Радне групе.

Покрајинска влада је на данашњој седници донела решење о именовању др Александре Гавриловић, докторке медицине, спец. психијатрије, за вршиоца дужности директора Специјалне болнице за психијатријске болести „Ковин” , на период од шест месеци.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs