Вести


Саопштење са седнице Покрајинског штаба за ванредне ситуације

Нови Сад , 15. децембар 2017.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинског штаба за ванредне ситуације.

Нови Сад , 15. децембар 2017. .

Покрајински штаб за ванредне ситуације на данашњој, редовној седници, којом је председавао потпредседник Покрајинске владе и командант Штаба Ђорђе Милићевић, донео je одлуку о покретању поступка израде два стратешка докумената интегралне заштите од елементарних непогода, за ниво АП Војводине, чије доношење проистиче из Закона о ванредним ситуацијама.

То су Процена угрожености, документ којим се идентификују извори и облици угрожености и дефинишу превентивне и друге мере у циљу спасавања живота и здравља људи и имовине, као и План заштите и спасавања, на основу којег се организује носиоци конкретних задатака.

Покрајински штаб за ванредне ситуације данас је констатовао да су на покрајинском нивоу извршене припреме за рад у зимском периоду који може да изазове ванредне догађаје због елементарних непогода.

С обзиром да екстремни зимски услови могу да доведу до ванредне ситуације у којој могу бити угрожени здравље и животи људи, као и да нанесу материјалну штету, што се не може спречити редовним деловањем надлежних служби, са данашње седнице упућен је допис локалним штабовима за ванредне ситуације на територији АП Војводине да благовремено изврше све припреме за евентуалне ванредне ситуације и о потреби сарадње са Покрајинским штабом на превенцији нежељених последица и Сектором за ванредне ситуације Републике Србије.

То се односи на рад у неповољним временским условима, како када је реч о одржавању путева из своје надлежности, тако и кад је реч о спремности здравствених установа и других служби важних за живот и рад становника сваке локалне самоуправе.

Чланови Покрајинског штаба за ванредне ситуације информисани су да су ажурирани планови сарадње Сектора за ванредне ситуације са локалним самоуправама, за реаговање на коридору X, у случају већих снежних наноса, a што није обухваћено радом зимских служби.

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs