Вести


Саопштење са 149. седнице Владе АП Војводине

Нови Сад , 22. фебруар 2012.
-A A +AСаопштење са 149. седнице Владе АП Војводине.

Нови Сад , 22. фебруар 2012. .

Нови Сад, 22. фебруар 2012. године - На данашњој седници Владе Војводине, којом је председавала потпредседница Ана Томанова Маканова, прихваћен је Меморандум о разумевању о сарадњи у области одрживог развоја туризма између Владе Аутономне Покрајине Војводине, Република Србија и Светске Туристичке Организације /УНWТО/ и Универзитета у Новом Саду и Дунавског центра за компетенцију.У име Владе Војводине, овај документ ће потписати председник др Бојан Пајтић.
На предлог Покрајинског секретаријата за здравтсво и социјалну политику утврђени су износи новчане помоћи породици у којој се роде близанци од 400.000,00 динара, а за тројке и четворке 600.000 динара. Покрајински секретар за здравство, социјалну политику и демографију др Атила Ченгери истакао је да су у буџету АП Војводине за 2012. годину за ове намене обезбеђена укупна средства у износу од 127.000.000,00 динара. Овај износ је пројектован по угледу на претходну годину у којој је у нашој покрајини рођено 280 близанаца и 25 тројки.

Чланови Владе Војводине прихватили су мишљење о Предлогу уредбе о мрежи установа социјалне заштите, у делу који се односи на мрежу установа на територији АП Војводине. Новина је да ће бити формиране три нове установе, а реч је о центрима за породични смештај и усвојење. Центри ће се налазити у Белој Цркви, Суботици и Новом Саду. У складу са Уредбом, предвиђено је да ови центри буду основани до 30. јуна 2012 године.Иначе, оснивање ових центара за породични смештај је неопходно, јер су у процесу реформе у нашој земљи у овој области постигнути значајни позитивни резултати. На територији АП Војводине постоји укупно 1.494 хранитељских породица у којима је смештено 2.300 деце. Уколико нови центри за смештај и усвојење не буду основани, деца већ смештена у хранитељске породице на територији наше покрајине се доводе у ризик, а дугогодишји рад на развоју хранитељства и досадашњи значајни резултати били би доведени у питање.

На седници је усвојена и информација о неопходности интервенције робама из робних резерви АП Војводине у циљу ублажавања последица елементарних непогода. Дирекција за робне резерве АП Војводине ће у циљу пружања помоћи најугроженијем делу становништва, интервенисати робама из робних резерви и робама из повраћаја по основу Програма о суфинансирању производних погона на територији наше покрајине. Помоћ народним кухињама упућена крајем 2011. и почетком 2012. године износи 30 милиона динара. Помоћ у прехрамбеним артиклима поводом захтева одређених установа, месних заједница и угрожених појединаца услед неповољне ситуације изазване изразито лошим временским условима, достиже вредност од 40 милиона динара.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs