Вести


Сарадња Музеја савремене уметности и РТВ

Нови Сад , 09. октобар 2017.
-A A +AСарадња Музеја савремене уметности и РТВ .

Нови Сад , 09. октобар 2017. .

У присуству покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослава Штаткића, данас је у Музеју савремене уметности Војводине потписан Протокол о сарадњи Јавне медијске установе Радио-телевизије Војводине (РТВ) и Музеја савремене уметности Војводине (МСУВ). Протокол су потписали генерални директор РТВ Миодраг Копривица и директор Музеја Радован Јокић.

По Штаткићевим речима потписивање овог протокола је значајан догађај, јер ће се видљивије и снажније промовисати дешавања у домену савремене уметности Војводине.

„Ми као држава имамо веома значајне уметнике у свим областима који заиста јесу амбасадори наше културе, али нису довољно промовисани“, нагласио је Штаткић и додао да би и друге институције културе требале да следе пример МСУВ.

Директор Јокић изразио је задовољство што је ово прилика и начин да се још више култура види у свим продукцијама РТВ.

„Са слоганом „Простор отворених могућности“ ми идемо у нове пројекте, који ће савремену уметност приказати у светлу нових дешавања и паралела, с тим што ова институција културе има високе резултате и посебно нам је важно да то и други људи поред малих екрана виде“, додао је Јокић.
Уредница уметничког програма РТВ-а Сташа Јамушаков је подсетила да и до сада је војвођански јавни сервис имао добру сарадњу са МСУВ-е, видљиви у емисији „Арт ерије“, али да ће овим протоколом ти сусрети бити учесталији.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs