Вести


Састанак делегација Скупштине Чонград и Бач Кишкун са Одбором за европске интеграције

Нови Сад , 27. фебруар 2013.
-A A +AСастанак делегација Скупштине Чонград и Бач Кишкун са Одбором за европске интеграције.

Нови Сад , 27. фебруар 2013. .

Нови Сад, 27. фебруар 2013. године - Делегације Скупштина регија Чонград и Бач Кишкун, одржале су данас састанак са члановима Одбора за европске интеграције и међурегионалну сарадњу Скупштине АП Војводине, посвећен унапређењу регионалне сарадње. Састанку су присуствовали и председник покрајинске Скупштине Иштван Пастор и покрајински секретар за локалну самоуправу и међурегионалну сарадњу Бранислав Бугарски.У срдачном разговору, председници три регионалне Скупштине и председница Одбора за европске интеграције и међурегионалну сарадњу Маја Седларевић, изразили су задовољство што ће потписивањем нових Протокола већ постојећа успешна сарадња бити проширена и унапређена. Поред области противградне заштите, предложене су и друге идеје и приоритети сарадње у циљу сачињавања заједничких пројеката којима би била обухваћена сва три погранична подручја. Поред ИПА пројеката, међу најзначајнијим, исктакнути су и пројекти у оквиру програма Европа 2020, сарадња у оквиру ДКМТ мреже, као и пројекти у области водопривреде, заштите животне средине и инфраструктуре.
Обраћајући се гостима из Мађарске, покрајински секретар за локалну самоуправу и међурегионалну сарадњу Бранислав Бугарски рекао је да је данашњи састанак заправо наставак добре праксе у међурегионалној сарадњи Скупштине и Владе АП Војводине са другим регионима и додао да сарадња са земљама у региону, са којима се Србија граничи, има посебан значај за покрајинску администрацију.
У закључцима састанка, на предлог председника Пастора, договорено је да се у наредних месец дана формира деветочлана Радна група, састављена од по три представника из сваке регије, која ће оперативно сагледати могућности реализације предлога сарадње са аспекта формално правних процедура. Након тога, уследила би даља разрада и реализација предложених модела сарадње, а поред представника регионалних Скупштина, у радним групама били би и други представници регионалних и локалних власти и стручњаци. Такође, указано је и на потребу да се приликом реализације сарадње и припреме заједничких пројеката и аплицирања према европским фондовима, оствари чвршћа сарадња између локалних самоуправа из све три регије.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs