Вести


Састанак поводом реализације локалних акционих планова за запошљавање 2012. године

Нови Сад , 28. новембар 2011.
-A A +AСастанак поводом реализације локалних акционих планова за запошљавање 2012. године.

Нови Сад , 28. новембар 2011. .

Нови Сад, 28. новембар 2011. - Покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин био је домаћин представницима локалних самоуправа са територије Војводине, поводом реализације локалних акционих планова за запошљавање за 2012. годину.- Данашњи састанак посвећен је циљу креирања политике запошљавања за 2012. годину. Познато је да свака локална самоуправа треба да сачини свој акциони план запошљавања, на основу којег се могу добити средства и из републичких фондова за умножавање средства која се добијају на локалном нивоу на основу акционог плана, истакао је Мирослав Васин.
Васин је рекао да је намера да се на данашњем састанку установи подстицање запошљавања следеће године кроз субвенције за самозапошљавање, новозапошљавање, али и ради договора о реализацији програма јавних радова и о реализацији приправничких програма. Такође, према Васиновим речима, потребно је договорити се са локалним самоуправама  о томе да значајан део средстава издвоје за едукације, с обзиром да ће Едукативни центар у Новом Саду почети да ради почетком следеће године.
Васин је рекао да, као и прошле године, треба да буду координиране активности свих локалних самоуправа у Војводини, како би кроз ову координирану акцију био привучен што већи износ средстава у област запошљавања, а самим тим, стекло право, да конкуришући на националном нивоу код Владе Републике Србије, што више средстава буде прибављено и из републичке касе.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs