Вести


Састанак председника Покрајинске владе Игора Мировића и шефа канцеларије ЕБРД-а у Србији

Нови Сад , 07. јул 2016.
-A A +AСастанак председника Покрајинске владе Игора Мировића и шефа канцеларије ЕБРД-а у Србији .

Нови Сад , 07. јул 2016. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас са шефом Европске банке за обнову и развој - EBRD (European Bank for Reconstruction and Development) за Србију Даниелом Бергом и његовим сарадницима о успостављању сарадње које до сада није било.

На састанку у Покрајинској влади, на коме су учествовали и потпредседници Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и Иван Ђоковић, разматрани су модалитети будуће сарадње на пројектима из програма нове Покрајинске владе којима се обезбеђује бржи економски развој Војводине: у области пољопривреде, развоја инфраструктуре, екологије и изградње радних и пословних зона, у циљу привлачења инвестиција и отварања нових радних места. Такође, у разговору је указано на значај подршке покрајине у координацији удруживања локалних самоуправа из Војводине на реализацији неких од пројеката о којима је било речи.

На крају састанка, договорено је да ће се детаљније анализирати конкретни пројекти који би били предмет заједничке реализације АП Војводине, локалних самоуправа и Европске банке за обнову и развој. Шеф ЕВРД за Србију Даниел Берг потврдио спремност ове финансијске институције на сарадњу са Покрајинском владом, локалним самоуправама и инвеститорима у реализацији пројеката и пословних идеја.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs