Вести


Састанак са делегацијом Националног савета хрватске националне мањине у Србији

Нови Сад , 20. фебруар 2018.
-A A +AСастанак са делегацијом Националног савета хрватске националне мањине у Србији.

Нови Сад , 20. фебруар 2018. .

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Националног савета хрватске националне мањине у Србији, коју је предводио председник савета Томислав Жигманов.

На састанку, који је протекао у конструктивној атмосфери, се разговарало о конкретним мерама за побољшање живота припадника хрватске националне мањине у Србији као и интензивирању сарадње.

Договорена је подршка Републике и АП Војводине, као и градова Нови Сад и Суботица, у реализацији пројеката у области инфраструктуре, културе и образовања, који, између осталог, обухватају Кућу Бана Јелачића на Петроварадину, Дом културе у Таванкуту као и отварање одељења у Средњој медицинској школи у Суботици.

Састанку су присуствовали председник Покрајинске владе Игор Мировић, државни секретар у Министарству спољних послова Немања Стевановић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, градоначелник Суботице Богдан Лабан и чланови Националног савета хрватске националне мањине Дарко Сарић Лукендић и Дарко Баштовановић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs