Вести


Састанак са представницима Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања

Нови Сад , 31. јул 2019.
-A A +AСастанак са представницима Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.

Нови Сад , 31. јул 2019. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице Михаљ Њилаш, одржао је састанак са в.д. директора Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања др Браниславом Ранђеловићем и руководитељком Центра за осигурање квалитета образовања Данијелом Ђукић.

Образовни систем Републике Србије, већ дуги низ година, примењује највише стандарде када је у питању образовање ученика на језицима националних мањина.
У складу с тим, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања – у сарадњи с Покрајинским секретаријатом за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Педагошким заводом Војводине – организује Обуку наставника за примену општих стандарда постигнућа за крај општег средњег и средње стручног образовања и васпитања за предмет Матерњи језик и књижевност.

Обука – намењена свим наставницима који предају предмет Матерњи језик и књижевност и који наставу изводе на језицима националних мањина с територије АП Војводине – планирана је за 29. август 2019. године, а биће одржана у Новом Саду.

Поред ове теме, Секретаријат са Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања сарађује и на пројекту увођења државне матуре, с посебним нагласком на полагању матуре на језицима националних мањина.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs