Вести


Састанак са члановима Савеза параплегичара и квадриплегичара Војводине

Нови Сад , 09. новембар 2017.
-A A +AСастанак са члановима Савеза параплегичара и квадриплегичара Војводине.

Нови Сад , 09. новембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију Савеза параплегичара и квадриплегичара Војводине са којом је разговарао о могућностима подршке у раду те организације.

У разговору је истакнуто, да је у циљу побољшања положаја параплегичара и квадриплегичара у Војводини, неопходан континуитет у подршци програмских активности Савеза, међу којима су, између осталог, значајне спортске активности као вид рехабилитације и рекреације инвалида.

Председник Мировић је истакао да ће Покрајинска влада подржати организовање традиционалних покрајинских спортских игара параплегичара и квадриплегичара које ће бити одржане наредне године. Реч је о три деценије дугој спортској манифестацији, значајној како за психо-физичку рехабилитацију инвалида, тако и за скретање пажње јавности на ову област.

На састанку су чланови Савеза параплегичара и квадриплегичара Војводине изнели идеју о оснивању кровне организације, која би на нивоу покрајине окупила удружења и организације особа са инвалидитетом и заступала заједничке интересе у остваривању права инвалида.

У делегацији Савеза параплегичара и квадриплегичара Војводине били су председник Савеза Стеван Луковњак, секретар Савеза Александра Мања и чланови Управног одбора Јосип Влчек и Горан Рајковић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs