Вести


Састанак у Покрајинској влади о моделима за повезивање привредника из Војводине и из италијанских регија

Нови Сад , 03. новембар 2016.
-A A +AСастанак у Покрајинској влади о моделима за повезивање привредника из Војводине и из италијанских регија.

Нови Сад , 03. новембар 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас Антонија Занардија Ландија (Antonio Zanardi Landi), каријерног италијанског дипломату, који је, између осталог, био и амбасадор у Београду, а затим и саветник председника Републике Италије. У разговору је било речи о моделима за унапређење, пре свега, привредне сарадње, повезивању привредника, као и о могућностима њиховог удруживања зарад заједничке производње и пласмана на трећа тржишта.

Потпредседник Милићевић је изнео да је један од главних приориотета нове Покрајинске владе убрзани економски развој Војводине, који ће наставити нит економског развоја који постиже Влада Србије на економској стабилизацији и појачавању тренда раста привреде. У том смислу је свака подршка у привлачењу инвеститора из Италије, значајна, а Антоније Занарди Ланди је управо изразио спремност да своје искуство и знање стави на располагање Покрајинској влади у стварању услова за повезивање привредника из Војводине и из италијанских регија.

У разговору у Покрајинској влади, у коме су учествовали и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и др Милан Париводић, председник компаније која обезбеђују стратешку подршку пројектима страних инвестиција, било је речи о могућности представљања потенцијала Војводине асоцијацијама индустријалаца регије Фриули -Венеција- Ђулија, али и у другим италијанским регијама.

На састанку је изнето да је Покрајинска влада , као регионална власт, спремна да у складу са законом о улагању и својим програмом подстицаја пружи подршку улагањима италијанских привредника. Као позитиван пример наведена је инвестиција светски познате италијанске компаније „Фереро“, која је допринела развоју воћарске производње, односно повећању површина за гајење лешника.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs