Вести


Састанци делегације АП Војводине са представницима европских регија у Бриселу

Нови Сад , 10. октобар 2017.
-A A +AСастанци делегације АП Војводине са представницима европских регија у Бриселу.

Нови Сад , 10. октобар 2017. .

Делегација АП Војводине коју у Бриселу предводе председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, одржала је данас низ састанака са представницима немачке регије Хесен, Горње Аустрије, италијанских регија Ломбардија и Умбрија, као и са представницима Осјечко- барањске жупаније.

Састанци су одржани са шефом представништва Хесена при Европској унији Фридрихом фон Хојсингером, председником Скупштине Горње Аустрије Виктором Зиглом, чланом регионалне владе Ломбардије задуженом за образовање, културу, запошљавање и политике рада Валентином Апреом и жупаном Осјечко-барањске жупаније Иваном Анушићем.

У разговорима који су се водили током учешћа делегације АП Војводине на Европској недељи градова и регија, размотрене су могућности за конкретизацију односа и интензивирање досадашње сарадње коју Војводина има са овим регионима у различитим областима.

Посебно је истакнут заједнички интерес да се направи искорак у досадашњој сарадњи кроз повезивање развојних агенција, посебно на пројектима ка европским фондовима, као и повезивање научних и технолошких институција. У циљу унaпређења економских односа и привредне сарадње истакнуто је да је важно и повезивањe привредних комора ради организовања директних сусрета привредника и за представљање потенцијала за улагање.

У разговорима је оцењено да и интензивирање парламентарне сарадње доприноси бољем упознавању, те да је битно да се конктеризују оквири коју су на располагању у протоколима и споразумима о сарадњи које Војводина има потписане са овим регијама.

Састанку у предсавништву регије Хесен и Канцеларији АП Војводине у Бриселу присуствовали су покрајински секретар за регионални развој, међурегионалану сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, директорка Фонда “Европски послови” Видосава Ендерић, председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и директор Канцеларије АП Војводине у Бриселу Срђан Мачкић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs