Вести


Свечано отворен ВИ Камп толеранције у Бачкој Тополи

, 22. јул 2012.
-A A +AСвечано отворен ВИ Камп толеранције у Бачкој Тополи.

, 22. јул 2012. .

Бачка Топола, 22. јули 2012. - Уз учешће више од 160младих из земаља подунавског региона, вечерас је у Бачкој Тополи свечаноотворен традиционални Камп толеранције младих подунавских регија и градова,шести пут за редом. Отварајући овогодишњи Камп,председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор истакао је да је поредвредности толеранције, од посебне важности то што ВИ Камп толеранције у фокусставља имиџ дунавског региона, као тему којом ће се млади бавити токомшестодневног боравка у Бачкој Тополи.
„Дунавски регион је друго име затолеранцију, а његове карактеристике су шароликост и многобројност  људи који живе у овом региону а прихватајумеђусобне различитости и особености. Испред нас је велика могућност и изазов дасредња Европа постане мотор развоја целе Европе. У том погледу видимоВојводину као животно заинтересовану за успех ове идеје", рекао је Пастор.Потпредседник Европског парламентаЛасло Шурјан оценио је да је концепт Кампа толеранције младих важан за целуЕвропу, јер промовише уједињење људи а не само земаља. Он је додао датолеранција сама по себи није довољна већ је сарадња најважнија, а то је онона чему раде млади у овом Кампу. Шурјан је додао да се на овакав начинпромовишу и граде мреже међу људима и промовише Европа пријатељства и Европаљубави.
Председник Организационог одборакампа и покрајински посланик Шандор Егереши, који је и зачетник идеје Кампатолеранције, нагласио је да је Дунавска регија решење за квалитетнији живот иистакао уверење да је овај Камп био један од путоказа у изради Дунавскестратегије. Он је додао да очекује да ће, као и на претходним камповима, великиброј младих из читаве Европе успоставити везе и међусобно ојачати поверење,што је предуслов боље европске будућности. У име Владе АП Војводине ипредседника др Бојана Пајтића, учеснике и госте поздравио је покрајинскисекретар за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине Слободан Пузовић,а у име града домаћина  председницаопштине Бачка Топола Мелинда Кокаи Мерњак.
Свечаности отварања Кампатолеранције присуствовали су и потпредседници Скупштине АП Војводине АнаТоманова Маканова и Милан Ћук, покрајински секретар за међурегионалну сарадњуи локалну самоуправу Бранислав Бугарски, посланици Народне скупштине РепубликеСрбије и Скупштине АП Војводине, представници Вуковарско-сријемске жупаније, спонзора,општина, НВО сектора и велики број грађана. ВИ Камп толеранције трајаће од 22. до 28. јула,под слоганом "Имиџ дунавског региона-имиџ моје регије", а подпокровитељством Скупштине и Владе АП Војводине. Ова традиционална манифестацијаокупила је око 160 младих из земаља подунавског слива, Србије и Војводине, БачКишкуна, Жупаније Пешта, Братиславско - самоуправног краја, Караш Северин,Баден Виртемберга, Вуковарско-сријемске жупаније и Жупаније Алба, који ће сетоком шест дана, кроз креативне радионице и спортске активности, упознати сасличностима и разликама својих региона и осмислити сопствене и заједничкеслогане који ће на најбољи могући начин представити имиџ Дунавског региона.
На отварању Кампа толеранцијебачкотополској публици, гостима и учесницима кампа представили су се светскипознат оперски тенор Бала Маврак и познати војвођански пијаниста и композиторАлександар Дујин. Током трајања Кампа толеранције,поред едукативних радионица и спортских активности предвиђен је музичко-забавнипрограм у оквиру кога ће наступити многобројни домаћи и страни извођачи међукојима Рамбо Амадеус, Кики Лесандрић, Ксенија Мијатовић, као и бендови грададомаћина Инбоxи и Трио парадај. 

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs