Вести


Свечано додељене награде и признања даровитим ученицима и њиховим менторима - „Таленти 2016“

Нови Сад , 21. децембар 2016.
-A A +AСвечано додељене награде и признања даровитим ученицима и њиховим менторима - „Таленти 2016“.

Нови Сад , 21. децембар 2016. .

Ученице и ученике основних и средњих школа који су постигли врхунске резултате на такмичењима у земљи и иностранству, у школској 2015/2016. години и њихове менторе, Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт и омладину наградили су новчаним наградама, дипломама и похвалама.

Свечано уручење награда младим талентима уприличено је данас у централном холу Покрајинске владе, где су најбољи ђаци у области математике, физике, технике, језика и књижевности, ликовне, балетске и музичке уметности представљени са својим резултатима и менторима.

Награде су уручили потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и његови сарадници и председница Одбора Скупштине Војводине за спорт и омладину Стојанка Лекић.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић поручио је награђеним ученицима да њихов успех заслужују поштовање, јер врхунски резултати које су остварили на такмичењима у области науке, технике, уметности и спорта представљају спој талента, марљивости и истрајности самих ученика, посвећености њихових ментора, као и подршке родитеља.

„Желим да сви заједно наставите путем успеха на који сте тако суверено закорачили. И због вас самих и због целокупног нашег друштва које на бољу будућност може да рачуна само ако је буду градили телентовани, способни, вредни и истрајни“, поручио је Милићевић.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез поручио је најбољим ученицима да наставе са својим усавршавањем, да поставе нове циљеве које ће достизати у будућности, и додао да ће Покрајинска влада наставити да пружа подршку.

Ове године, осам даровитих ученика је добило специјалне дипломе с новчаним наградама од по 50 хиљада динара даровитим ученицима, 65 ученика диплома с новчаним износима од по 26 хиљада динара, 76 ментора дипломе и 74 ментора новчане награде од по 12 хиљада динара, два оркестра, један хор и једна екипа су добили дипломе и 157 ученика су добили похвале.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs