Вести


Свечано отварање 61. Фестивала музичких и балетских школа Србије

Зрењанин , 07. мај 2017.
-A A +AСвечано отварање 61. Фестивала музичких и балетских школа Србије.

Зрењанин , 07. мај 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице Михаљ Њилаш, отворио је 61. Фестивал музичких и балетских школа Србије у Зрењанину.

Како је рекао, музичке и балетске школе представљају специјални спектар боја у образовном систему, јер музика и плес чине важан елемент у процесу образовања. „На овом фестивалу присутне су скоро све наше музичке и балетске основне школе које успешно раде и међусобно сарађују. Веома је важно то што и музика и плес чине део нашег образовног система, јер значајно доприносе јачању уметности у школству. Баш због тога, овај фестивал јесте права манифестација за све нас, јер представљањем рада музичких и балетских школа, можемо видети колико сјајних уметничких талената имамо”, рекао је Михаљ Њилаш.

Међу говорницима били су и Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина, као и Данијела Радаковић Дерикрава, директорка Основне музичке школе „Јосиф Маринковић”, која је уједно и домаћин овог шестодневног фестивала. Публика је те вечери могла да ужива у музичко-филмским обрадама.

Од 8. до 13. маја, на 61. Фестивалу музичких и балетских школа Србије, публици ће се представити 64 школе из 55 градова, с више од 600 ученика.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs