Вести


Секретар Иванишевић отворио занатско - производну манифестацију „Новосадски ноћни базар“

Нови Сад , 02. октобар 2021.
-A A +AСекретар Иванишевић отворио занатско - производну манифестацију „Новосадски ноћни базар“.

Нови Сад , 02. октобар 2021. .

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, отворио је јесењи „Новосадски ноћни базар“, манифестацију која је окупила мале произвођаче који су изложили богату понуду својих најквалитетнијих гастрономских и уметничких производа.

Манифестиција се 26. пут одржава на новосадској Рибљој пијаци, у организацији Трга предузетништва из Новог Сада, у сарадњи са Градом Новим Садом и ЈКП „Тржница, а уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Покрајински секретар Иванишевић је истакао да је идеја ноћног базара - добра идеја, коју би требало копирати и у другим местима у нашој земљи.

,,Нисам присталица копирања, али ова манифестација и њен концепт јесу нешто што би требало копирати и овом приликом бих се захвалио и директору новосадске „Тржнице", која је носилац ове иницијативе. Такође, раговарали смо и у правцу креирања, од наредне године, на свакој новосадској појаци једног издвојеног дела који би био намењен онима који послују у домену старих и традиционалних заната, те ћемо на тај начин промовисати традицију, али и пружити помоћ занатлијама. С друге стране, постоји иницијатива да се ова прича ноћног базара у Новом Саду прошири и на пијаце широм Војводине, стога је ова манифестација нешто што подржавамо и што ћемо подржавати и у будућности“, рекао је Иванишевић.

Према речима организатора, Марије Радојчић из Трга предузетништва – „Новосадски ноћни базар“ је постао редовна градска манифестација првог петка у месецу. Она је навела да је број излагача, током више од три године, од почетних 160 достигао готово 330, док манифестацију посети чак четири хиљаде људи.

Организатори су најавили ће у октобру бити још два ноћна базара, што показује да су излагачи веома заинтересовани да учествују на манифестацији, која се одржава на најстаријој пијаци у Новом Саду.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs