Вести


Секретар Радојевић: Гаранцијски фонд посебно препознаје наше пољопривреднике

Нови Сад , 14. децембар 2018.
-A A +AСекретар Радојевић: Гаранцијски фонд посебно препознаје наше пољопривреднике.

Нови Сад , 14. децембар 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић је на данашњој свечаности у Српском народном позоришту, поводом обележавања 15 година рада Гаранцијског фонда Војводине, указао на значај ове финансијске институције, која је, како је нагласио, и основана са намером да својим клијентима обезбеђује повољне услове гаранција за добијање кредита код пословних банака у циљу развоја привредне делатности.

„Гаранцијски фонд је у последње две године значајно иновирао у своје конкурсне линије и генерално их прилагодио потребама војвођанске привреде. Веома је значајно што посебно препознаје пољопривреднике Војводине и њихове потребе, као и ИПАРД програм, чиме је омогућио да наши пољопривредници лакше дођу до повољних гаранција и тако реализују значајне инвестиције за војвођанску привреду“, истакао је овом приликом Радојевић.

Др Радојевић је изнео уверење да ће Гаранцијски фонд и у 2019. години наставити са реформом својих конкурсних линија, како би се на адекватан начин прилагодио захтевима привреде у нашој покрајини.

Ова финансијска институција, која учествује у реализацији програмских активности Покрајинске владе, према речима директора Гаранцијског фонда АП Војводине Ђорђе Раковић, у последњих 15 година поделила је преко 1.700 гаранција у вредности око 60 милиона евра. Од укупног броја гаранција, чак 80 одсто је било намењено пољопривреди, а у наредној години, поред садашњих девет на располагању војвођанским привредницима биће још две конкурсне линије. Нове линије ће се односити на развој информационих технологија и промоцију извоза.

Гаранцијски фонд Војводине је успео да се успешно позиционира и на међународном плану и као члан Асоцијације европских гаранцијских фондова, а још један значајан допринос бележи и на плану женског предузетништва за шта је лане добио и значајно међународну награду. Реч је о међународном пројекту на којем су учешће узели и фондови из Мађарске и Румунија, а Гаранцијски фонд је као једини из Србије реализовао пројекат, захваљујући којем је отворено чак 806 нових радних места за жене из руралних средина.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs