Вести


Секретар Радојевић на Међународном сајму технологија у виноградарству, воћарству и хортикултури у Штутгарту

Нови Сад , 06. новембар 2018.
-A A +AСекретар Радојевић на Међународном сајму технологија у виноградарству, воћарству и хортикултури у Штутгарту .

Нови Сад , 06. новембар 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић боравио је у посети немачкој Савезној покрајини Баден-Виртемберг, где је у Штутгарту присуствовао званичном отварању Међународног сајма технологија у виноградарству, воћарству и хортикултури “INTERVITIS INTERFRUCTA HORTITECHNICA“.

Радојевић се овом приликом састао са званичницима Баден Виртемберга у области пољопривреде и руралног развоја: Волфгангом Рајмером, председником дистрикта Штутгарт, др Куртом Мецгером, чланом Владе Штутгарт задуженим за пољопривреду и рурални развој и Фридлиндом Гур-Хирш, државном секретарком у Министарству за пољопривреду и заштиту потрошача Баден-Виртемберга.

У овим сусретима истакнуто је да постоји простор за јачање и развој сарадње покрајина Баден Виртенберга и АП Војводине у пољопривредном сектору. Секретар Радојевић је предложио да се међурегионални споразум о сарадњи између АП Војводине и Дистрикта Штутгарт, који истиче јула 2019. године, продужи.У разговору је истакнута и могућност за проширивања сарадње у области винарства две покрајине.

Секретар Радојевић је у Штутгарту боравио на позив Министарства пољопривреде покрајине Баден-Виртемберг, где је у оквиру ове специјализоване сајамске манифестације учествовао и у раду конференције “Будућност виноградарства Дунавског региона“, на којој су се окупили и званичници из Молдавије, Румуније, Бугарске, Мађарске, Црне Горе, Словачке и Аустрије.

Он је присуствовао и 63. Међународном конгресу “Дигитализација“ и другом међународном конгресу посвећеном кооперативи и будућности удруживања виноградара, где је посебан акценат стављен на земље Дунавског региона.

Др Радојевић је овај боравак заокружио учешћем на пленарном заседању посвећеном извештајима и прегледима међународног напретка, којим је председавала Јулија Клокнер, савезна министарка за храну, пољопривреду и заштиту потрошача.

Радојевић се састао и са генералним конзулом Републике Србије у Баден Виртембергу Божидаром Вучуревићем.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs