Вести


Секретар Радојевић: Покрајинска влада жели и хоће да препозна органску производњу

Нови Сад , 12. децембар 2018.
-A A +AСекретар Радојевић: Покрајинска влада жели и хоће да препозна органску производњу.

Нови Сад , 12. децембар 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић уручио је данас 34 уговора корисницима, који су остварили право на бесповратна средства у оквиру два конкурса – за доделу средстава за суфинансирање трошкова контроле и сертификације органске производње, као и набавку прикључне механизације за органску производњу, и конкурсу за доделу средстава за суфинансирање трошкова увођењa и сертификацијe система безбедности и квалитета хране и производа са ознаком географског порекла у 2018. години на територији АП Војводине.

Др Радојевић је поводом потписивања уговора у оквиру ове две конкурсне линије, посебно истакао значај препознавања потребе да се по први пут суфинансира и набавка специјализоване прикључне механизације, неопходне за органску производњу.Циљ проширења могућности конкурисања у области органске производње, био је да се произвођачима органске хране омогући да лакше дођу до пољопривредне механизације, и како је Радојевић истакао, производњу учине ефикаснијом и тиме постану конкурентнији на тржишту.

„Покрајинска влада жели и хоће да препозна органску производњу. Данас потписујемо 30 уговора са корисницима бесповратних средстава у оквиру конкурса намењеног контроли и сертификацији органске производње, као и набавку прикључне механизације за органску производњу. Укупна вредност ових уговора је око 9,5 милиона динара, у чему је учешће секретаријата 7,5 милиона динара, а корисника непуна два милиона динара“, истакао је Радојевић и додао да се овом приликом највећи број уговора закључује са пољопривредницима органске производње са територије Града Новог Сада, Вршца, Суботице и Бачке Паланке.

Говорећи о подстицајима у оквиру другог конкурса, који је намењен увођењу и сертификацији система безбедности и квалитета хране, што подразумева и ознаку географског порекла, Радојевић је навео да се по овом основу реализује четири уговора.Укупна вредност је 2,2 милиона динара, у чему је учешће Секретаријата нешто више од половине средстава.

Он је је навео да је овај конкурс још један добар начин да се ојача позиција наших пољопривредника кроз јасно препознавање и добијање новог квалитета наших домаћих производа.

Др Радојевић је изнео да и у наредној години очекује значајно интересовање за ове линије, уз уверење да ће пољопривредни произвођачи са територије Војводине искористити сва средства која су им стоје на располагању.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs