Вести


Секретар Штаткић посетио општину Инђија

Нови Сад , 20. април 2017.
-A A +AСекретар Штаткић посетио општину Инђија.

Нови Сад , 20. април 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић посетио је данас општину Инђија, где је разговарао са председником општинске скупштине Миланом Предојевићем. Повод за посету била је сарадња институција те општине са Покрајинским секретаријатом за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Током разговора, Штаткић је истакао да се поред подршке која се реализује преко конкурса из области културе и информисања, квалитетним и добрим пројектима може аплицирати и у покрајинској Управи за капитална улагања која, како је нагласио, „препознаје и значај улагања у институције културе“.

Предојевић је, с друге стране, као највеће проблеме са којима се у области културе суочава општина Инђија означио недостатак простора у Библиотеци "Ђорђе Натошевић" и реновирање родне куће књижевника и оснивача часописа "Бранково коло" Павла Марковића Адамова у Новим Карловцима.

Поред Инђије, делегација Покрајинског секретаријата за културу у којој су били и подсекретар Зоран Лазин и помоћница за фестивале, манифестације и аматеризам Татјана Бањанин, данас је обишла и Нове Карловце и Сланкамен.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs