Вести


Секретар Mилошевић посетио Oгранак САНУ у Новом Саду

Нови Сад , 04. фебруар 2021.
-A A +AСекретар Mилошевић посетио Oгранак САНУ у Новом Саду.

Нови Сад , 04. фебруар 2021. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић посетио је данас Органак Српске академије наука и уметности у Новом Саду и том приликом разговарао са представницима Огранка о даљем унапређењу сарадње две институције.

Према Милошевићевим речима, претходних година Секретаријат је финансирао дигитализацију докумената који се односе на историјске догађаје из 1848. и 1849. године, а који су похрањени у Архиву САНУ у Сремским Карловцима.

„Изузетно је важно да сачувамо документа која су сведочанство нашег трајања на подручју Војводине“, казао је секретар Милошевић и додао да постоји и посебан разлог за посету Огранку САНУ, а то је будући заједнички пројекат две институције, јер, како је навео, не можемо опстати без иновација оних који су носиоци научноистраживачке делатности.

„С обзиром на то да научна делатност на Универзитету у Новом Саду бележи одређени пад, ми смо предузели одређене кораке који ће бити видљиви и у буџету, али и у укупној нашој активности. Реч је о програму којим ћемо популарисати, односно наградити најбоље истраживаче који сведоче о нашој научној изузетности“, нагласио је Милошевић и додао да је циљ пројекта да млади истраживачи који су видљиви у светским научним часописима добију више простора и на факултету, али и у целокупној научној јавности.

Академик Стеван Пилиповић, председник Огранка САНУ у Новом Саду, истиче изузетно квалитетну дугогодишњу сарадњу са Покрајинском владом и ресорним секретаријатом, која се огледа у труду да се научни и уметнички живот у Новом Саду и Војводини организује и подигне на виши ниво. Пилиповић истиче и успостављање сјајне сарадње са Академијом уметности у Новом Саду која се огледа у квалитетним културним и уметничким програмима.

„Будући да се налазимо у изборној години, када је реч о Српској академији наука и уметности, почињемо и са активностима предлагања нових чланова. Пажљиво то радимо, а ове године имамо и сјајне кандидате“, нагласио је академик Пилиповић.


Извор: ПС за високо образовање и научноистраживачку делатност

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs