Вести


Секретар Mилошевић приредио свечани пријем за најбоље студенте Универзитета у Новом Саду

Нови Сад , 28. јануар 2021.
-A A +AСекретар Mилошевић приредио свечани пријем за најбоље студенте Универзитета у Новом Саду.

Нови Сад , 28. јануар 2021. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић приредио је данас свечани пријем у Холу Покрајинске владе за најбоље студенте Универзитета у Новом Саду.

Поздрављајући присутне, секретар Милошевић је истакао да су награђени студенати препознати по квалитету наставно-научне делатности, али и по својим културним, спортским и хуманитарним активностима.

„Реч је о личностима које су, већ сада свесне своје мисије, независне, слободне и одговорне. Студенти нису само вредно учили, већ су радили на креирању амбијента који говори да су изнад свега стваралачка бића спремна да све своје квалитете подреде широј друштвеној заједници“, казао је секретар Милошевић и додао да имати просек десет у току студирања представља савршенство талента и рада и да зато свима који су у томе успели од срца честита.

Говорећи о добитницима признања за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима која су уручена студентима Академије уметности, Милошевић је рекао да би сва наша размишљања о праву, економији, слободама и демократији било лакше разумети ако бисмо их посматрали кроз призму лепоте, као савршенства самог по себи.

„Онај ко гледа или ослушкује лепоту, он верује у универзалне вредности. Зато препоручујем да се сви ми више бавимо лепотом, а тиме и нашом извеснијом будућношћу“, нагласио је секретар.

Осврћући се на Награду „Александар Саша Поповић“, која се додељује у знак сећања на једног од најбољих студената и асистената Природно-математичког факултета у Новом Саду, који је као резервиста Војске Југославије погинуо у НАТО бомбардовању, Милошевић је казао:

„Треба бити захвалан појединцима који су својом жртвом уграђени у темеље слободне, независне и стваралачке Србије. Сећањем на њих изражавамо понос и захвалност најбољима међу нама, спремнима да знањем и чашћу бране своју отаџбину“.

На основу одлуке Сената Универзитета у Новом Саду, најуспешнији студенти добитници су награда у школској 2019/2020. у неколико категорија, а то су: Награда за најбољег студента Универзитета, Награда за студента генерације у појединим наставно-научним областима, Признање за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима и Награда „Александар Саша Поповић“.

За најбољег студента Универзитета проглашена је Маша Рапајић са Медицинског факултета. Награда се додељује у виду сертификата и новчаног износа од 200.000 динара, а традиционални финансијски покровитељ је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Награда за студента генерације у области природно-математичких наука додељена је Љубици Брењо са Природно-математичког факултета. Студент генерације у области техничко-технолошких наука је Сара Јоксовић, која је основне академске студије завршила на Технолошком факултету. Награда за студента генерације у области друштвених наука додељена је Бојану Рашковићу са Факултета спорта и физичког васпитања. Студент генерације у области хуманистичких наука је Јелена Весић, са Филозофског факултета. Награда за студента генерације у области уметности додељена је Катарини Милутиновић са Академије уметности. Осим Награде за најбољег студента Универзитета у школској 2019/2020. години, Маша Рапајић је добитница и Награде за студента генерације у области медицинских наука.

Признања за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима у школској 2019/2020. години додељена су студентима Академије уметности: Андријани Пантић, Иви Димитријевић, Валерији Вуксановић, Андреју Балажу и Илији Станковићу.

Добитник Награде „Александар Саша Поповић“ јесте Михаило Илић, који је на Природно-математичком факултету завршио основне академске студије.


Извор: ПС за високо образовање и научноистраживачку делатност

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs