Вести


Славиша Грујић говорио на премијери филма ''Други сусрет''

Нови Сад , 31. октобар 2012.
-A A +AСлавиша Грујић говорио на премијери филма ''Други сусрет''.

Нови Сад , 31. октобар 2012. .

Нови Сад, 30. октобар 2012. - Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић вечерас је у биоскопу Арена говорио на премијери филма „Други сусрет“ редитеља Жељка Мирковића, рађен у продукцији Оптимистиц филма. Филм је јуче премијерно приказан у Београду, а претходиле су премијере у Неw Yорку и Wасхингтону, где су присуствовали сви актери овог филма.  У документарном филму „Други сусрет“ ради се о рату, који је спојио два човека. Један је био пилот невидљивог авиона Ф-117,а други војник,који је командовао јединицом која га је оборила. Њихов први сусрет је био на радару,а 12 година касније Дале Зелко и Золтан Дани су одлучили да се сретну и упознају. Ово је људска прича о јединственом сусрету, јер носи снажну поруку мира, поштовања породичних вредности и промовише државу Србију и њен народ у најпозитивнијем светлу.
По речима секретара Грујића овај филм говори о једном чудном дару, који сви имамо,а то су наша сећања на дане бомбардовања те 1999. године. Поред сећања, ту су и наши страхови,како за наше породице, тако и за све ближње. Били смо бесни на свет који нас бомбардује, као и на оне који су нас у ту ситуацију довели. Зато смо морали да се боримо и бранимо и сви знате о чему је у овом филму реч.Ј едан је војник добио задатак да се бори, а други да брани, а све друго је историја. 
- Овај филм је битан, како због поруке коју носи,јер имамо овде и  госта који носи поруку - рекао је Грујић и додао да тај неко је био горе,а други доле. Њих двојица су се препознала, јер носе поруку мира и ми му за то одајемо признање. Зато је овај филм битан за нас, јер и Золтан Дани и Дале Зелко су створили универзалну поруку да се ратови не смеју догодити и зато поздрављамо све њих-истакао је на крају излагања пред почетак пројекције Славиша Грујић. 
Пројекцији филма присуствовао је и заменик покрајинског секретара за културу и јавно информисање Милорад Ђурић. 

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs