Вести


Славиша Грујић отворио фестивал Студентског позоришта

Нови Сад , 21. новембар 2014.
-A A +AСлавиша Грујић отворио фестивал Студентског позоришта.

Нови Сад , 21. новембар 2014. .

Академија уметности у Новом Саду по други пут је домаћин фестивала Студентског позоришта, који се ове године одржава од 21. до 23. новембра. Овај фестивал се реализује у сарадњи са Српским народним позориштем и Новосадским позориштем (Újvidéki Szinház), а уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за културу. Тим поводом покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић свечано је отворио фестивал поздрављајући учеснике у име Покрајинске владе и ресорног секретаријата.

„Иако је тек друга година, како се фестивал одржава, имам утисак да је на неки начин већ постао традиционалан” рекао је секретар Грујић и додао да Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање подржава овакве манифестације из више разлога. „Са једне стране зато што се реализује преко стручних институција, као што је Академија уметности у Новом Саду и зато што афирмише креативност, рад, сарадњу и знање. Фестивали, који у себи садрже међународни карактер посебно су битни, јер у наредна три дана студенти и професори имају могућност да покажу широј јавности оно што су научили, виде шта су други припремили, а у свему томе, где је струка доминантна, постоји дружење међу младима из свих земаља бивше Југославије, што самом догађају даје посебну драж и зато ми је част и задовољство да отворим данашњи фестивал” , закључио је у свом излагању секретар Грујић.

На фестивалу у којем учествују Академије из Љубљане, Тузле, Бањалуке, Београда и Новог Сада, са студенским или дипломским представама, данашњи дан почео је представом „Дефицит” у класи професорâ Ђерђа Херњака и Маргарете Табороши. Вечерас од 20.30 сати на сцени „Пера Добриновић“ биће одиграна представа „На дну, на љетовању (сцене)”. Сцене ће изводити студенти 2. године позоришне режије и 2. године глуме АУ Бања Лука, у класи професора Ненада Бојовића и Жељка Митровића. Другог дана Фестивала, 22.новембра, заинтересовани ће моћи на Камерној сцени да погледају представу „Трико” од 17 сати. „Трико” изводе студенти 3. године позоришне режије, драмске игре и драмско-сценских уметности АГРФТ Љубљана, у класи Матјажа Зупанчича и Матјажа Трибушона. Такође, 22. новембра од 20.30 сати на сцени „Пера Добриновић“ биће изведена представа „Арт”. Представу ће одиграти студенти 4. године глуме ФДУ у класи Владимира Јевтовића и Срђана Ј. Карановића. На репертоару последњег дана Фестивала студентског позоришта,23.новембра, биће одигране две представе. Од 17 сати на Камерној сцени публика ће моћи да погледа дипломску представу студената глуме на српском језику АУНС „Сакати Били”. Студенти су у класи проф. Јасне Ђуричић и Сање Ристић Крајнов. Фестивал затвара представа „Илијада” АДУ Тузла од 20.30 сати на сцени „Пера Добриновић“. Представа је завршни рад студената другог циклуса студијског програма Глума у класи Влада Керошевића.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs