Вести


Славиша Грујић посетио општину Инђија

Инђија , 01. април 2013.
-A A +AСлавиша Грујић посетио општину Инђија.

Инђија , 01. април 2013. .

Нови Сад/Инђија, 1. април 2013. - Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање има јасну стратегију рада, а то је децентрализација културних активности у Војводини, истакао је током данашњег разговора са председником општине Инђија Петром Филиповићем, потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић.
„Инђија, као једна од најразвијенијих војвођанских општина на културној мапи Војводине заузима посебно место, јер је препознатљива по броју културних и позоришних активности", рекао је секретар Грујић. „На основу пројеката, који су стигли у секретаријат поводом недавно завршених конкурса, ове године ће бити обезбеђена извесна средства за пројекте Културног центра Инђија, као и за пројекте Ромског театра. С обзиром да је чувени режисер Никита Миливојевић довео „ИТАКА" театар у Инђију, била би нам част и задовољство да допринесемо опремању театарског простора, ако се укаже могућност".


Петар Филиповић је истакао да је општина Инђија, у протеклих тринаест година, уложила пуно у развој културе и позоришта. Према његовим речима, једна развијена општина, каква је Инђија, мора да води рачуна о цивилизацијским условима за развој. У овогодишњем буџету од 140 милиона динара, Општина Инђија издвојила је 70 милиона динара за културне догађаје и манифестације.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs