Вести


Славиша Грујић посетио општину Србобран

Нови Сад , 04. децембар 2012.
-A A +AСлавиша Грујић посетио општину Србобран.

Нови Сад , 04. децембар 2012. .

Нови Сад/Србобран, 3. децембар 2012 године - Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић данас је посетио општину Србобран, где је са челницима ове локалне самоуправе разговарао о плановима и пројектима за наредну годину, који се тичу културе и јавног информисања. Председник општине Зоран Младеновић упознао је ресорног секретара о актвностима општине Србобран нагласивши да је она надалеко позната по својим бројним културним манифестацијама, које се годинама одржавају као што су: Туријска кобасицијада, Музика наших предака, Златна цитра, Петровдански дани културе,Жетвене свечаности, Циганске ватре „Романе јага", Дани културне традиције и позната књижева манифестација под називом „Ленкин прстен", за најлепшу љубавну песму посвећену у знак сећања на Ленку Дунђерски, која је рођена и која је умрла у Србобрану. Поред тога председник Младеновић нагласио је да је ова општина има и богату туристичко рекреативна понуду, јер има доста етно слаша , као и Парк природе Бељанска бара, где је запажено богато присуство бројних врста флоре и фауне водених, мочварних и влажних станишта. Предност Србобрана и гравитирајућих насеља је у томе што се налази на неких 70 километара од границе са Мађарском и Хрватском, тако да је врло погодан и за привлачење страних инвестиција.

Као приоритете у свом даљем деловању председник општине и његови сарадници истакли су два пројекта, а оба се односе на реновирање и сређивање Домова културе, један у Србобрану, који је у добром стању, али га треба делом реновирати, док се други који се налази у Турији је у изузетно лошем стању. Овај објекат не ради од 1998.године, иако је један од најстаријих на овом подручју, јер му је кров пропао, пода нема, а зидови се обрушавају, зато су улагања више него неопходна.Потпредседник Грујић је рекао да ће и овај пројекат, као и многи други војвођански пројекти бити на листи приоритета, јер се овај културни објекат у Турији налази у критичној фази. Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање још увек не зна колики је предвиђени буџет за 2013.годину, али се нада да ће бити бар приближан онима из претходних година и на основу ових рачуница се и ради листа приоритета.

По речима ресорног секретара, веома је важно да челници једне општине, као што је случај у Србобрану, знају шта и колико треба урадити било да је у питању културна манифестација или информисање, јер овде делује Радио Србобран, као најслушанији двојезични радио и неколико интернет портала, а на територији од 16.000 становника има девет културних манифестација, које привлаче људе са свих страна, што је доказ и чињеница да подизањем културног стандарда грађана се подиже и ниво свести и култура уопште, закључио је на крају излагања Славиша Грујић. 

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs