Вести


Славиша Грујић посетио Пландиште и Вршац

Нови Сад , 15. март 2013.
-A A +AСлавиша Грујић посетио Пландиште и Вршац .

Нови Сад , 15. март 2013. .

Нови Сад/Пландиште/Вршац, 14.март 2013 - Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић посетио је Пландиште и Вршац. Са челницима општинских администрација разговарао је о могућој реализацији пројеката са којима су се те две општине пријавиле на недавно завршене конкурсе Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање.
Како је објаснио Раде Клашња, председник општине Пландиште, која спада у неразвијене војвођанске комуне, због својих специфичности, пре свега као мултинационална заједница, општина је конкурисала са десет пројеката из културе. Потребна им је новчана помоћ за рад културно-уметничких друштава и Културног центра у Пландишту, а намеравају и да оснују општинске новине. Из Вршца су у Покрајински секретаријат такође стигли бројни пројекти, али су коначно фокусирани приоритети. Председник општине Вршац Чедомир Живковић рекао је да је најважније што ће Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање помоћи да се ове године заврше радови на Вршачкој кули. Општина ће завршити радове на прилазном путу и паркинг, док ће Покрајински секретаријат обезбедити средства за опремање. Како је рекао Живковић, заједничким средствима ће се опремити Музеј Конкордија. Покрајински секретаријат подржаће и друге манифестације: међународни Џез фестивал, „Вршачки венац".
Након разговора у општини, покрајински секретар Грујић обишао је Дом Војске у Вршцу. Зграду је недавно купила општина и намерава да је преуреди за културна дешавања. Зграда има 1.800 квадратних метара, које треба реконструисати и адаптирати за нову намену. Свему томе предходи пројектовање, идејно решење, урбанистички услови, а потом и почетак радова на реконструкцији. Славиша Грујић посетио је и Дом омладине, где Вршчани намеравају да уреде простор за рок концерте и изложбе.
„На конкурсе Покрајинског секретаријата стигли су бројни пројекти из скоро сваке војвођанске општине. Лоша је вест што наш буџет није довољан да се све подржи у траженим износима, али ћемо кроз договоре и сарадњу одредити приоритете. Покрајински секретаријат подржаће, у складу са могућностима, неке од пројеката из општине Пландиште. Нажалост у нацрту новог закона о јавном информисању записано је да локалне самоуправе неће више моћи да буду оснивачи медија. Овде у Вршцу, препознао сам пројекте који су оствариви и одрживи. Поред подршке завршним радовима на Вршачкој кули, опремања Конкордије и финансирања бројних културних манифестцаија, разговарали смо и о даљој подршци медијима, као што су ТВ Банат и ТВ Лав", истакао је Славиша Грујић, потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs