Вести


Славиша Грујић уручио награде и признања учесницима 19. фестивала дечијих позоришта на словачком

Шид , 19. новембар 2012.
-A A +AСлавиша Грујић уручио награде и признања учесницима 19. фестивала дечијих позоришта на словачком .

Шид , 19. новембар 2012. .

 Нови Сад/ Стара Пазова, 18. новембар 2012.- У Старој Пазови, у сали Словачког позоришта, потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујич,у присуству потпредседнице Скупштине АП Војводине и председнице Националнног савета словачке националне заједнице Ане Томанове Маканове, уручио је награде и признања добитницима са 19. фестивала дечијих позоришта на словачком језику. Национални савет Словака у Србији је оснивач овог фестивала, а суорганизатори су Завод за културу Словака у Војводини, Општина Стара Пазова и КУД „ Јанко Чмелик" из Старе Пазове. Фестивал, који се одржавао од 16. до 18. новембра 2012.године, својом представом отворило је Словачко војвођанско позориште, а у конкуренцији је учествовало 14 дечијих позоришта из 12 војвођанских средина у којима живе и стварају Словаци. Фестивал има веома значајну улогу у неговању и очувању језика, позоришне уметности и културе словачке националне заједнице у нашој земљи
Овим поводом потпредседник Грујић уручио је награду за најбољу епизодну женску улогу Јани Вирговој из Арадца, док је награду за најбољу епизодну мушку улогу понео Владимир Фодор из Шида. По оценижирија награда за најбољу девојачку улогу припала је Јани Румановој из Старе Пазове, а титулу у мушкој категорији понео је Мирослав Мачак из Бачког Петровца. Награду за најбољу режију добила је Милка Петровичева из Падине.
 Након свечаног уручења награда и признања, потпредседник Грујић је рекао да је велико задовољство присуствовати и гледати представе у којима млади глумци са пуно ентузијазма и енергије исказују додељене им улоге. Посебно ми је драго, истакао је Славиша Грујић, што се и на овај начин негује и развија култура и што су се многи у њој пронашли. Надам се да ће неко од учесника, кренути стопама режисера, глумаца, сниматеља...и наставити да преноси оно што је научио и зато можемо да кажемо да култура на овим просторима постоји и постојаће, истакао је на крају излагања ресорни секретар Славиша Грујић.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs