Вести


Славиша Грујић у општини Нови Бечеј

Нови Сад , 09. април 2013.
-A A +AСлавиша Грујић у општини Нови Бечеј.

Нови Сад , 09. април 2013. .

Нови Сад/Нови Бечеј, 9. април 2013. - Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић јуче је одржао радни састанак са председником општине Нови Бечеј Сашом Шућуровићем и члановима општинског већа. Састанку је присуствовао потпредседник Скупштине АП Војводине, бивши градоначелник Новог Бечеја, Миливој Вребалов.Секретар Грујић обавестио је домаћине да ће Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање ове године подржати неколико значајних културних манифестација у овој општини. Било је речи о манифестацији „Обзорја на Тиси", ликовној колонији  „Тиска академија акварела", изложби „Религиозно сликарство 19. века код Срба у Банату", суфинансирању набавке опреме за видео надзор и опреме за пројекције у Дому културе у Новом Бечеју и набавку књига за Народну библиотеку. Значајна финансијска средства биће издвојена и за Ново Милошево, где ће се одржати Европски фејсбук песнички фестивал и Фестивал илустрације књига.

Према речима Славише Грујића, за општину Нови Бечеј издвојено је 40 одсто више средстава, него прошле године, што је потврда изузетно добре сарадње Владе АП Војводине и ове општине. Преостаје да се реновира и среди Дом културе, од крова до темеља, како би поново имао праву намену и функцију, чему ће допринети то што се налази у центру општине, близу је Тисе и простире се на великој квадратури, објаснио је Грујић.
 
Након разговора у општини, потпредседник Грујић обишао је зграду Дома културе и Музеј „Главашева кућа", коју је др Владимир Главаш, као добротвор, оставио српском народу. Музеј-кућа, средствима општине, реновирана је 2009. године, на стогодишњицу смрти др Главаша и туристичка је атракција новобечејске општине, поготово што се наспрам ње налази и родна кућа композитора Јосифа Маринковића.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs